26 okt. 2011
I AM THE CHEESECAKEMAKER!! Har varit sugen på FROZEN cheesecake for so long.
det blev en en frozen daim cheesecake!!
Får se i morrn hur den blev. :) den vart väldigt snygg iaf, :P haha!!
I morrn ska jag på fika hos Taghreed, :) ska bli kul! Träffade henne på bussen på väg till skolan i vecka sen fick jag ett sms att jag vart bjuden på fika :)( för er som inte vet så gick hon i min klass men fick barn!)
så det blir nog ba fin fint! :D
Rasmus står och gör en helgskinka (JULSKINKA, Och han tycker jag är galen som vill julpynta/pyssla och lyssna på jul musik... hahaha)
För övrigt har jag höstlov nu :) Lr om det nu är det jag har. men jag måste göra fördjupningsarbetet. men jag har ingen ide om vem/vad.
I morgon förmidda blire nog pyssel av nått slag. känner mig fortfarande så sjukt kreativ. Puss!!
Receptet om nån är sugen!
Klassisk, fryst cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex
Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Och där nånstans i mitten la jag i krossad daim!! :D
PEEZOUT!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar